0

Κοινά ζητήματα υγείας και ευεξίας σε σκυλιά φυλών παιχνιδιών

September 25, 2022

addthis Κοινή χρήση κουμπιών στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddThismore10

Οι φυλές παιχνιδιών είναι από τις πιο σημαντικές φυλές σήμερα. Τέτοιες φυλές όπως το Μάλτα καθώς και το Poodle, για να αναφέρουμε δύο εξέχουσες φυλές, δεν είναι μόνο εξαιρετικά έξυπνες, όσο εξαιρετικά πιστοί καθώς και υπέροχα κατοικίδια ζώα. Σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα σκυλιά φυλής, οι περισσότερες από τις φυλές παιχνιδιών έχουν σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό, τι τα μεγαλύτερα ή γιγαντιαία σκυλιά φυλής.

Ως κτηνίατρος, μας ρωτάμε συχνά για τα τυπικά ζητήματα υγείας και ευεξίας που παρατηρούνται σε συγκεκριμένες φυλές. Με τις φυλές παιχνιδιών, υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις που έρχονται στο μυαλό. Με την προϋπόθεση ότι το μικρό τους μέγεθος καθώς και συχνά ανοσοποιητικό και γενετικό ευαισθησία, αυτές οι φυλές είναι αυτές που βλέπω περισσότερες αντιδράσεις σε διαφορετικές χημικές ουσίες, φάρμακα καθώς και εμβολιασμούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα τονίσω συχνά τον πιο φυσικό τρόπο ζωής για αυτά τα bit tykes, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας με λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς και πιο φυσικές δίαιτες όπως το Wysong, καθώς και την παροχή του ελάχιστου αριθμού των εμβολιασμών που είναι δυνατό.

Η ανοσία σε βασικούς ιούς όπως το Parvo καθώς και το Distemper μπορεί να διαρκέσει 5-10 χρόνια, καθώς και η λύσσα δεν πρέπει να παρέχεται συχνότερα από κάθε 3 χρόνια. Επίσης, προτείνω ότι ένα άτομο δεν παρέχει ποτέ αρκετούς εμβολιασμούς σε πότε σε αυτές τις φυλές παιχνιδιών, διαχωρίζοντας τους εμβολιασμούς κατά τουλάχιστον 3 εβδομάδες, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο αυξημένος κίνδυνος ανοσολογικών αντιδράσεων. Τα τυπικά προβλήματα υγείας και ευεξίας που μπορούν να προκύψουν περιλαμβάνουν συγκεκριμένες συνθήκες μυοσκλελιωδών ή προβλήματα πίσω όπως τα γόνατα τεχνικής, που κατανοούνται ως πολυτελείς επιγονατίδες, εκτός από περιστασιακά γενετικά ζητήματα των γοφών, που κατανοούνται ως ασθένεια Legg-Perthes. Υπάρχουν επίσης ορισμένες φυλές που μπορεί να είναι προδιάθετες σε εκφυλιστική ασθένεια δίσκου.

Τα καρδιαγγειακά προβλήματα μπορεί να περιλαμβάνουν περιορισμένους ή φλεγμονώδεις αεραγωγούς, όπως σύνδρομο τραχείας κατάρρευσης, χρόνια αποφρακτική ή πνευμονική ασθένεια των αεραγωγών, που κατανοούνται ως ΧΑΠ, καθώς και εκφυλιστικές καρδιακές ασθένειες των μιτροειδών βαλβίδων που ονομάζονται μιτρική παλινδρόμηση. Λόγω της ανοσολογικής τους ευαισθησίας, πολλές φυλές παιχνιδιών είναι επιρρεπείς σε αλλεργίες του δέρματος, συχνά δευτερεύουσες σε αλλεργιογόνα εισπνοής/επαφής, σε αλλεργιογόνα τροφίμων ή αλλεργίες δάγκωμα ψύλλων.

Η οδοντιατρική ασθένεια φαίνεται να είναι σχετικά τυπική, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουν, τονίζοντας τη σημασία της ρουτίνας στο House Dental Care με εξαιρετικά προϊόντα όπως το C.E.T. οδοντόκρεμα καθώς και C.E.T. ξέπλυμα. Τα ενδοκρινικά ή ορμονικά προβλήματα μπορούν επίσης να παρατηρηθούν, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλού θυρεοειδούς που θεωρούνται ως υποθυρεοειδισμός, εκτός από έναν υπερδραστήριο επινεφρίδια, που κατανοείται ως ασθένεια του Cushing.

Οι φυλές παιχνιδιών φαίνεται επίσης να είναι επιρρεπείς σε προβλήματα ουροποιητικής οδού, και τα δύο ζητήματα συμπεριφοράς ούρων κατά καιρούς λόγω της συναισθηματικής τους ευαισθησίας, εκτός από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του περιστασιακού σχηματισμού πέτρες της ουροδόχου κύστης. Ωστόσο, με μεγάλο σχέδιο διατροφής καθώς και συνήθεις κτηνιατρικές εξετάσεις καθώς και αξιολογήσεις, πολλά από αυτά τα ζητήματα μπορούν να αποφευχθούν ή να ανιχνευθούν νωρίς. Οι φυλές παιχνιδιών είναι ως επί το πλείστον υπέροχοι συντρόφοι σκύλων, καθώς και θα τους προτείνω εξαιρετικά σε οποιοδήποτε είδος σκύλου.

Υγεία κατοικίδιων ζώων