0

Το Loose-Leash Walking (Ημέρες 19-21)

April 11, 2022

Ένας από τους πελάτες μου που τρέχει το σκυλί μου επιθυμούσε το σκυλί της να αλληλεπιδρά με κοινωνικά καθώς και μεθόδους περπατώντας με ένα ακόμη σκυλί, έτσι ώστε να ικανοποιήσω μαζί τους το Σάββατο.

Ο Ace ήταν ο τέλειος αγώνας, αφού είναι ήρεμος καθώς και υποτακτικός. Φυσικά, η ικανοποιητική επωφελήθηκε από τα δύο σκυλιά. Είναι πάντα υπέροχο για τον Άσο να είναι γύρω από άλλα σκυλιά, ειδικά να περπατάει μαζί τους.

Είχα άσος στον ήπιο ηγέτη όταν παρουσιάσαμε για πρώτη φορά καθώς περπατήσαμε τα σκυλιά. Περπάτησε εξαιρετικά καλά, αγνοώντας εντελώς το άλλο σκυλί που ήταν αυτό που τον ζητήσαμε να κάνει.

Μετά από μια βόλτα, τους αφήνουμε να παίξουν στο κατώφλι. Ήταν μια θετική εμπειρία και για τα δύο σκυλιά. Ο Ace έπαιξε πραγματικά για πότε (και δεν έψαχνε μόνο για μια σφαίρα για να κυνηγήσει). Εκτός από το σκυλί της πήρε το ρύγχος του, ενώ ήταν γύρω από ένα ακόμη σκυλί για πρώτη φορά σε μήνες.

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ο Άσος, καθώς και ασκούσα κάποια κλίση στο πάρκο Elmwood Park του West Fargo.

Χρησιμοποιήσαμε για να πάμε σε αυτό το πάρκο σχεδόν καθημερινά όταν ζούσαμε κοντά σε αυτό. Χρησιμοποίησα πάντα για να αφήσω τον Ace να τρέξει χωρίς λουρί, καθώς και σπάνια τον έκανε τακούνι, οπότε φυσικά ήθελε να τρέξει καθώς και να ελέγξει και κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

Η επανεξέταση του πάρκου ήταν μεγάλη ψυχική δυσκολία για τον Ace από τότε που έπρεπε να μείνει δίπλα μου. Έκανε εξαιρετικά καλά καθώς και δεν απαίτησε ένα λουρί εκτός από το πότε περάσαμε μια κυρία που περπατούσε το μικρό λευκό poodle.

Έβαλα το λουρί του Ace για κυρίως για να κάνει αυτή την κυρία να αισθάνεται ασφαλέστερη. Στη συνέχεια, για το δεύτερο μισό της βόλτας μας, τον άφησα να τρέξει καθώς και να μυρίζει καθώς και να είναι απλά ένας σκύλος.

Όταν ο Άσος είναι “ελεύθερος”, φροντίζω να τον τηλεφωνήσω τυχαία, καθώς και μερικές φορές να τον φτερά για λίγα λεπτά, καθώς και μερικές φορές να τον αφήσει να επιστρέψει στο να παίζει. Αυτή η μέθοδος που έρχεται σε μένα δεν σημαίνει πάντα ότι θα τελειώσω τη διασκέδαση.

Μου αρέσει η φωτογραφία του Ace παραπάνω στο Elmwood, αφού φαίνεται σαν ένα φανταστικό κουτάβι.