0

Γιατί είναι τόσο πολλές γάτες που σκοτώθηκαν στις λίβρες;

May 8, 2022

Σημείωση: Αυτή η δημοσίευση αποτελεί μέρος μιας σειράς αυτής της εβδομάδας στο Thatmutt.com που ονομάζεται “Εξοικονόμηση των γατών”.

Δεν υιοθετούμενες, κατακρημμένες γάτες έχουν σκοτωθεί στην περιοχή Fargo-Moorhead το 2012 (από τις 30 Μαρτίου), σύμφωνα με το Carol Stefonek, ένας από τους διευθυντές της καταφύγιας Cats Cradle στο Fargo.

Παρόλο που ο Stefonek ελπίζει πραγματικά αυτό το πρότυπο θα συνεχιστεί, δήλωσε ότι η Cats Cradle είναι γεμάτη καθώς και πολύ περισσότερο καθώς και πολύ περισσότερες γάτες εξακολουθούν να εισέρχονται στις λίβρες.

Η περιοχή Fargo-Moorhead έχει τρία κιλά, όλα διαχειρίζεται η περιφερειακή κυβέρνηση. Η λίβρα Moorhead σερβίρει την πόλη του Moorhead εκτός από την πηλό (Μινεσότα). Η λίβρα Fargo σερβίρει την πόλη του Fargo εκτός από την περιοχή Cass (Βόρεια Ντακότα), καθώς και η Λίρα του Δυτικού Φάγκο σερβίρει την πόλη του Δυτικού Φάγκο.

Οι γάτες δεν είναι για υιοθεσία απευθείας από τις λίβρες. Ομάδες διάσωσης όπως η Humane Society Farg0-Moorhead, υιοθετήσει-Pet of Fargo-Moorhead καθώς και γάτες Cradle Τραβήξτε τις γάτες από τις λίβρες καθώς και τα προσφέρουν για υιοθεσία. Το φυσικό κέντρο κατοικίδιων ζώων τραβάει επίσης τις γάτες από τη λίβρα του Moorhead.

Εννέα εκατοντάδες καθώς και δώδεκα γάτες καταργήθηκαν στην περιοχή πέρυσι. Από αυτά, το 48% σκοτώθηκε. Τα στατιστικά στοιχεία της περιφερειακής λίρας προσφέρονται στο κοινό.

Αν θέλουμε να σταματήσουμε να σκοτώνουμε τις υιοθετούμενες γάτες (και τις άγριες γάτες) στις λίβρες, η πρώτη ανησυχία για να ρωτήσετε είναι γιατί είναι τόσο πολλές γάτες που εισέρχονται στις λίβρες στην πρώτη θέση;

Γιατί οι πολυάριθμες γάτες καταλήγουν στις λίβρες;

Τα ζητήματα που παρέχονται παρακάτω δεν είναι διακριτά στην περιοχή Fargo. Υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κοινότητα.

1. Πολλές γάτες εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους.

Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους, τόσο πολλές γάτες πηγαίνουν σε περιφερειακές λίρες, αφού οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα γατάκια καθώς και οι γάτες, σύμφωνα με το Carol Sawicki, κεντρικό διευθυντή του Minn-Kota Paaws, ένα προσιτό κέντρο Spay / Neuter εστιάζοντας σε αγώνες γάτες, άγρια ​​γάτες επίσης Καθώς τα οικογενειακά κατοικίδια από τα περιορισμένα νοικοκυριά κερδών.

Οι άνθρωποι χωμαρίζουν τα γατάκια σε αγροκτήματα ή σε χόμπι αγροκτήματα στην περιοχή, δήλωσε ο Sawicki. Άλλοι τα χωρίζουν στην πόλη.

Μερικές φορές οι γάτες είναι μια νομισματική ανησυχία καθώς και το άτομο δεν καταλαβαίνει τι άλλο να κάνει, είπε. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι ενημερωμένοι που υπάρχει μια προσιτή επιλογή Spay / Neuter στην περιοχή. Άλλοι είναι απλά τεμπέλης ή δεν ενδιαφέρονται επαρκώς για να ανακαλύψουν τον γάτα ένα νέο σπίτι καθώς δεν θα έπρεπε ποτέ να πάρει μια αιλουροειδή στην πρώτη θέση.

“Οι άνθρωποι δεν θέλουν να εργαστούν”, δήλωσε ο Sawicki. “Είναι πολύ πιο εύκολο να πετάξει τη γάτα”.

Ο Danis Owens της υιοθετώντας-a-κατοικίδιο ζώο δήλωσε ότι μερικοί άνθρωποι θα αφήσουν μόνο τις γάτες τους πίσω όταν μετακόμητες από ένα σπίτι ή ένα σπίτι. Οι γάτες αφήνονται μόλις στα κτίρια ή στην ιδιοκτησία.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι οι άνθρωποι δεν κατανοούν συγκεκριμένα προβλήματα συμπεριφοράς αιλουροειδών, δήλωσε ο Sawicki. Για παράδειγμα, εάν μια αρσενική αιλουροειδής ψεκάζει στο σπίτι, κάποιος μπορεί να εγκαταλείψει τον αιλουροειδή όταν μια εύκολη εξυπηρέτηση θα ήταν να τον κατεργείρει.

Άλλα ζητήματα συμπεριφοράς αιλουροειδών περιλαμβάνουν το ξύσιμο των επίπλων ή τη χρήση του κιβωτίου απορριμάτων, δηλαδή Michelle Smith, ιδιοκτήτη φυσικού κέντρου κατοικίδιων ζώων. Εκτός από την υιοθέτηση των γατών, το φυσικό κέντρο κατοικίδιων ζώων είναι ένα κατάστημα λιανικής πώλησης κατοικίδιων ζώων καθώς και χρήσεις περιποίησης κατοικίδιων ζώων.

Ο Smith δήλωσε αν μια αιλουροειδής έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί το κουτί απορριμμάτων του, υπάρχει πάντα ένας λόγος.

“Απλά δεν σηκώνονται καθώς και να επιλέξουν ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το χαλί ή την εφεδρική κρεβατοκάμαρα”, δήλωσε ο Σμιθ.

Προσπαθεί να βοηθήσει τους πελάτες της να πάνε με μια λίστα των δυνατοτήτων που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το ζήτημα.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, ότι η Mutt θα έχει δημοσιεύσει σε τυπικά ζητήματα των συνηθειών των αιλουροειδών καθώς και των ιδιοκτητών που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες.

2. Πολλές κατακραστημένες γάτες δεν επανεξετάζονται ποτέ από τους ιδιοκτήτες τους.

Δεδομένου ότι οι πολυάριθμες γάτες εγκαταλείφθηκαν όμως είχαν κάποιον σε κάποιο σημείο, η πλειοψηφία των γατών που πηγαίνουν σε περιφερειακές λίρες είναι υιοθετούμενες όσο και φιλικές, σύμφωνα με το Sawicki. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες στην ασφαλιστική αξίωση τους.

Το Cassie Buck είναι ένας εξουσιοδοτημένος κτηνιατρικός τεχνικός στο West Fargo Animal Medicility όπου βρίσκεται η λίμνη του West Fargo. Λειτουργεί άμεσα με τις κατακρημμένες γάτες εκεί, καθώς και δήλωσε η πλειονότητα των γατών δεν ισχυρίζονται.

Οι περισσότερες από τις γάτες είναι πραγματικά καλά όσο και φιλικές καθώς και σίγουρα είχαν κάποιον σε κάποιο σημείο, δήλωσε ο Buck. Πολλοί ανακαλύπτονται σε εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα ή σπίτια ή διατίθενται ως αδέσποτα.

“Ποιος καταλαβαίνει γιατί είναι εκεί έξω”, είπε.

Όταν οι λιγότερες γάτες δηλώνονται από τους ιδιοκτήτες τους, πολλά άλλα ανατίθενται να διασώζονται από τις περιφερειακές διασώσεις καθώς και τα καταφύγια, δήλωσε ο Heather Clyde, διαχειριστής καταφυγίου της Humane Society Fargo-Moorhead.

“Στην περιοχή F-M, το ποσοστό επαναφοράς για κατακρημνισμένα σκυλιά είναι περίπου 60 έως 65 τοις εκατό, ενώ οι γάτες είναι μόλις 15 τοις εκατό σε ένα υπέροχο έτος”, είπε. “Μπορείτε να δείτε τη σημαντική διαφορά στους αριθμούς”.

Ένα άλλο στοιχείομπορεί να είναι τα τελικά τέλη.

Πολλοί άνθρωποι δεν επιθυμούν να πληρώσουν τις επιβαρύνσεις για να πάρουν τις γάτες τους πίσω, σύμφωνα με το Owens. καθώς και αυτό είναι αν ακόμη και ενοχλούν να τηλεφωνήσουν καθόλου.

Η υιοθεσία-a-pet θα πάρει μερικές φορές τηλεφωνικές κλήσεις από ανθρώπους που ψάχνουν για τις χαμένες γάτες τους, καθώς και ο Owens τους θυμίζει να επιθεωρεί σταθερά με τις λίβρες.

“Προτείνω να καλέσω τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για έξι μήνες”, είπε. “Οι γάτες είναι εξαιρετικά αόριστες καθώς μπορεί να μην καταλήξουν αμέσως στη λίβρα. Κάποιοι μπορούν να λείπουν για μήνες πριν τελειώσουν εκεί. ”

Οι καταστροφικές γάτες κρατούνται για τρεις έως πέντε ημέρες της Εταιρείας στις περιφερειακές λίρες, έτσι οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να τους ζητήσουν εκ νέου.

Η χρέωση για την επανεξέταση ενός αιλουροειδούς από τη λίβρα του Moorhead περιλαμβάνει ένα τέλος αξίας 30 $ 30, μια χρέωση $ 50 εάν η αιλουροειδής δεν έχει λάβει άδεια, χρέωση επιβίβασης ύψους $ 16.03 κάθε μέρα καθώς και $ 2 ή $ 5 χρέωση για να λάβετε άδεια χρήσης των αιλουριών . Η χρέωση για την επανεξέταση ενός αιλουροειδούς από τη λίβρα Fargo περιλαμβάνει ένα τέλος κατά παραγγελία $ 35, χρέωση χρέωσης $ 25 εάν η αιλουροειδής δεν έχει λάβει άδεια και καθημερινή επιβίβαση. Η χρέωση για την επανεξέταση ενός αιλουροειδούς από τις ποικιλίες του West Fargo Pound από $ 26,50 έως $ 72,60 ανάλογα με ακριβώς το πώς οι πολυάριθμες μέρες η αιλουροειδής έχει καταρτιστεί.

3. Οι άνθρωποι επιτρέπουν τις γάτες τους να περιπλανηθούν έξω.

Οι ιδιοκτήτες γάτας θα σταματήσουν συνήθως να εργάζονται για να επαναλάβουν τις γάτες τους, καθώς επιτρέπουν τις γάτες τους να περιπλανηθούν σε εξωτερικούς χώρους, είπε ο Clyde.

“Στον κόσμο των ζώων, είναι μάλλον προφανές ότι οι γάτες δεν είναι τόσο αποτιμημένες» σαν σκύλοι “, είπε.

Η πόλη του Fargo έχει ένα διάταγμα κατά της περιαγωγής γάτες. Όλα τα οικογενειακά κατοικίδια ζώα πρέπει να φυλάσσονται σε ένα λουρί όταν από την ιδιοκτησία των ιδιοκτητών τους, σύμφωνα με τη διάταξη.

“Η απαίτηση των ιδιοκτητών γάτας να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μόνο τα σκυλιά που απαίτησε να λυγίσει καθώς και εποπτεύεται έξω”, δήλωσε ο Σμιθ. “Αυτό δεν είναι μόνο για τον ασφαλίστρωμα άλλων ανθρώπων, καθώς και τα ζώα, ωστόσο, για τη γάτα τους.”

Δηλώνει ότι υπάρχουν πολυάριθμοι λόγοι που ένας αιλουροειδής θα καταλήξει στη λίβρα, ωστόσο ο λόγος που ακούει πολλά από τα κοινά είναι “η αιλουροειδής απλά δεν επήλθε.”

Οι γάτες που είναι ενεργοποιημένες να περιφέρονται είναι εξαιρετικά πιθανό να επιλεγούν από τη διαχείριση των ζώων ή με ένα ακόμα ιδιωτικό, καθώς και να ληφθεί στη λίβρα, δήλωσε ο Smith.

“Έτσι, αν ο ιδιοκτήτης της γάτας δεν αρχίσει να αφορά μια εβδομάδα ή έτσι, είναι πιθανό ότι η αιλουροειδής έχει ήδη πήγαινε στο σύστημα λίρας”, είπε.

Ο Σμιθ υποδηλώνει ότι οι ιδιοκτήτες αιλουροειδών χρησιμοποιούν μια πλεξούδα καθώς και το λουρί, οπότε όλοι απολαμβάνουν χρόνο έξω με τρόπο χωρίς κινδύνους.

4. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη για προγράμματα παγίδευσης / ουδέτερων / απελευθέρωσης για άγριες γάτες.

Αν και η πλειοψηφία των γατών που πηγαίνουν στις λίρες περιοχής Fargo είναι φιλικοί, πολυάριθμοι είναι άγριοι, σύμφωνα με τον Stefonek. Δεν καταλαβαίνει ακριβώς πώς πολλές άγριες γάτες η γειτονιά, ωστόσο, δήλωσε πολύ περισσότερο από 51, ήταν συνδεδεμένοι σε μια ενιαία γειτονιά Fargo που ονομάζεται Buena Vista.

Μια άγρια ​​αιλουροειδής είναι μια αιλουροειδής που έχει είτε ποτέ δεν είχε έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους ή να έρθει σε επαφή με με τους ανθρώπους να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τους συμμάχους του Alley Feline, μια εθνική οργάνωση υπεράσπισης που αφιερώθηκε στην ασφάλεια καθώς και την ανθρώπινη θεραπεία του γάτες. Μια άγρια ​​αιλουροειδής δεν είναι κοινωνικοποιημένη στους ανθρώπους, καθώς και να επιβιώσει από το δικό του σε εξωτερικούς χώρους.

Η αποζημίωση της πόλης Fargo ατέλειπ από την εξάλειψη της χρηματοδότησης της πόλης για τη λειτουργία της παγίδας / ουδέτερα / απελευθέρωσης (TNR) των άγριων γατών, δήλωσε ο Stefonek. Λειτουργεί απευθείας με το Minn-Kota Paaws καθώς και να πληρώνει τον οργανισμό $ 20 για κάθε άγριο αιλουροειδές Spays / Speciates αν ο αιλουροειδής ήταν παγιδευμένος στο Fargo.

Ο Stefonek δήλωσε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν υπάρχει στο Moorhead όπου ζει.

Οι άγριες γάτες που πηγαίνουν στη λίβρα του Moorhead σκοτώθηκαν συνήθως, σύμφωνα με ένα μέλος προσωπικού στο ιατρικό μηχανισμό Fargo-Moorhead, όπου βρίσκεται η λίβρα Moorhead.

Ομοίως, όλες οι άγριες γάτες που πηγαίνουν στη λίμνη του West Fargo σκοτώνονται μετά την κοινή περίοδο κατοχής, σύμφωνα με το buck.

Ένα καλά εδραιωμένο πρόγραμμα TNR είναι απαραίτητο εάν μια γειτονιά επιθυμεί να διαχειριστεί τον πλημμυρισμένο πληθυσμό αιλουροειδών, δήλωσε ο Stefonek. Δεν είναι δυνατό να διαχειριστείτε έναν πληθυσμό άγριων αιλουροειδών με παγίδευση καθώς και “ευθανατοποίηση”, δεδομένου ότι οι διαμονές γάτες θα συνεχίσουν να αναπαράγουν καθώς και να αναπληρώσουν τον πληθυσμό.

Ο Owens συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη για τα περιφερειακά προγράμματα TNR στην αγορά για να μειώσουν τον αριθμό των αδέσποτων καθώς και των άγριων γατών.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, ότι η Mutt θα έχει δημοσιεύσει ιδιαίτερα στο θέμα του Feral Feline.

5. Οι γάτες αναπαράγουν σαν τρελό σε σύγκριση με τα σκυλιά.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι συνδέονται άμεσα με τη Spaying καθώς και τη στείρωση.

Όχι μόνο η περιαγωγή, καθώς και οι εγκαταλελειμμένες γάτες ένα πρόβλημα, ωστόσο, όταν δεν απομακρύνονται ή στειρωμένοι, αυτό οδηγεί σε πολύ περισσότερο καθώς και πολύ περισσότερες γάτες καθώς και τα γατάκια που καταλήγουν στη λίβρα, δήλωσε ο Owens.Η ανθρώπινη κοινωνία μόνο διασώθηκε περίπου 200 γατάκια κάτω από έξι μηνών το 2011, σύμφωνα με το Clyde. Κατά τη διάρκεια αυτής της ακριβούς χρόνου, η οργάνωση διασώζεται λιγότερο από 30 κουτάβια κάτω από έξι μηνών.

Οι θηλυκές γάτες πηγαίνουν σε ζεστό μη βυθισμένο μέχρι να εκτραφούν, είπε ο Clyde. Μια θηλυκή αιλουροειδής μπορεί να έχει έως και τέσσερα τεμάχια σε ένα χρόνο.

“Το θέμα με τα γατάκια δεν είναι μόνο ο αριθμός αυτών, ωστόσο, όταν υπάρχουν γατάκια, οι ενήλικες γάτες συχνά παραβλέπονται για« χαριτωμένα, χαριτωμένα γατάκια », δήλωσε ο Clyde.

Ποιοι είναι οι άλλοι λόγοι τόσο πολλές γάτες πηγαίνουν στις λίβρες;

Οι λόγοι για τους οποίους οι πολυάριθμες γάτες εισέρχονται στις λίβρες δεν περιορίζονται στους παραπάνω λόγους.

Τα καταφύγια καθώς και οι διάκριση μπορούν πάντα να κάνουν πολύ περισσότερα για την προώθηση των υιοθετώσεων, για παράδειγμα.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες αιλουροειδών πρέπει να σιγουρευτούν ότι θα πάρουν τις γάτες τους μικροτσίπ, ακόμα κι αν είναι “εσωτερικές” γάτες. Οι γάτες πρέπει να φορούν επίσης περιλαίμια με ετικέτες ταυτότητας. Πρέπει να παραδεχτώ τις δικές μου γάτες δεν είναι microchipped, καθώς και κανονικά δεν φορούν τα περιλαίμια τους.

Μοιραστείτε τις σκέψεις, τις ερωτήσεις, τις ανησυχίες καθώς και τις έννοιες στα παρακάτω σχόλια.

Ο οπτικοποιημένος μαύρος, καθώς και η λευκή αιλουροειδής (Tessa), καθώς και η μαύρη αιλουροειδής (Snooki) είναι για υιοθεσία με την ανθρώπινη κοινωνία Fargo-Moorhead. Δεν μπορώ να πιστέψω σε κάποιον που ονομάζεται Snooki Feline! Παρακαλώ σκεφτείτε να την υιοθετήσετε έτσι ώστε να μπορείτε να τροποποιήσετε το όνομά της! ?

Ελέγξτε σύντομα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τυπικές συνήθειες των αιλουροειδών, τις άγριες γάτες καθώς και περισσότερο!