0

Οχι επιστροφές! Χωρίς αστεία

March 16, 2023

από την Kathy Hosler
29 Ιουνίου 2018
Της είπατε ότι ο σκύλος κατοικίδιων ζώων της θα πρέπει να είναι σύντομος, καθώς πίστευε ότι κατάλαβε πλήρως. Κάνατε το καλύτερό σας, όμως ανατίναξε όταν είδε το σκυλί της. Τι συνέβη? Τι θα μπορούσατε να έχετε κάνει διαφορετικά;

Η κυρία Reed κάνει μια επίσκεψη μαζί σας για την Bichon, Arabella. Μόλις δείτε το σκυλί, καταλαβαίνετε ότι έχουν περάσει πολλοί μήνες θεωρώντας ότι ήταν καλλωπισμένη.

«Μου αρέσει το χνουδωτό», δηλώνει η κυρία Reed. “Χρειάζεται μόνο λίγο επένδυση.” Συνεχίζει να σας λέει ότι το κατοικίδιο ζώο της είναι από το πρωτάθλημα Bloodlines, καθώς και σας παραδίδει ένα βιβλίο που είναι όλα σχετικά με Bichons – έτσι μπορείτε να την κάνετε να φαίνεται ακριβώς όπως τα σκυλιά show.

Όταν ελέγχετε – καθώς και να ρίξετε μια ματιά στην Arabella, δείχνετε την ακραία ματς στον ιδιοκτήτη, καθώς και να της πείτε ότι ο σκύλος κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να έχει μια σύντομη κούρεμα αυτή τη φορά.
Διαφημίσεις

“Δεν θέλω να τη σύντομη”, δηλώνει η κυρία Reed. «Την θέλω ακριβώς όπως αυτά τα σκυλιά στις εικόνες!»

Περιγράφετε ότι δεν υπάρχει πραγματικά άλλη επιλογή. Για την ευημερία του σκύλου της, αυτά τα χαλάκια πρέπει να αφαιρεθούν. Συμφωνεί απρόθυμα. Καθώς βγαίνει από την πόρτα, λέει, “Μην την κάνετε οποιοδήποτε είδος μικρότερης από ό, τι πρέπει.”

Όταν επιστρέφει για να παραλάβει την Αραμπέλα, εκρήγνυται: “Ξυρίζατε το σκυλί μου! Σας είπα ότι δεν την ήθελα σύντομη. Έχεις χασμουρήσει την υπέροχη Αραμπέλα μου! Λέω όλους τους φίλους μου, καθώς σας παρέχει κακές αξιολογήσεις στο Διαδίκτυο! ” Σας ρίχνει μια επιθεώρηση, αρπάζει το σκυλί κατοικίδιων ζώων καθώς και καταιγίδες.

Το επόμενο πρωί, στέλνει το άλλο μισό της για να ζητήσει επιστροφή χρημάτων. Ουάου! Της είπατε ότι ο σκύλος κατοικίδιων ζώων της θα πρέπει να είναι σύντομος, καθώς πίστευε ότι κατάλαβε πλήρως. Κάνατε το καλύτερό σας, όμως ανατίναξε όταν είδε το σκυλί της. Τι συνέβη? Τι θα μπορούσατε να έχετε κάνει διαφορετικά;

Επικοινωνία πελατών

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορείτε να ευχαριστήσετε όλους, ωστόσο κανένας groomer δεν θέλει έναν δυσαρεστημένο πελάτη. Η αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ του στιλίστας καθώς και του πελάτη είναι κρίσιμη, καθώς και μπορεί να σταματήσει πολλές παρεξηγήσεις – ειδικά κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Ο στιλίστας που καλύπτει την Arabella ήταν στο ιδανικό κομμάτι, ωστόσο δεν πήγε αρκετά μακριά. Όταν είπε στον ιδιοκτήτη ότι ο σκύλος κατοικίδιων ζώων της θα πρέπει να αποκοπεί, πρέπει να έχει κάτι να την δείξει. Απλά δηλώνοντας ότι το «σύντομο» δεν παρέχει ένα οπτικό μήκος για να περιμένει ο ιδιοκτήτης. Υπάρχουν διαγράμματα μήκους μαλλιών που μπορείτε να αγοράσετε (ή να κάνετε τον εαυτό σας) που θα σας επιτρέψουν να τους δείξετε ακριβώς πόσο σύντομα θα είναι τα μαλλιά του κατοικίδιου ζώου τους.

Ακριβώς όπως ο ιδιοκτήτης έφερε φωτογραφίες ακριβώς πώς επιθυμούσε το σκυλί κατοικίδιων ζώων της να κοιτάξει, πρέπει επίσης να έχετε μερικά πριν, καθώς και μετά από φωτογραφίες από ματ οικογενειακά κατοικίδια ζώα για να δώσει στον ιδιοκτήτη μια έννοια για το πόσο διαφορετικό μπορεί να φανεί το κατοικίδιο ζώο της.

Προστάτευσε τον εαυτό σου

Οι πελάτες σας πρέπει να καταλάβουν ποιες είναι οι πολιτικές σας καθώς και οι διαδικασίες. Απαιτείται να τα βάλετε γραπτώς. Συμπεριλάβετε τις αναπτύξεις της αποπληρωμής που αποδέχεστε, την ακύρωσή σας καθώς και την πολιτική μη -SHOW, τις ώρες λειτουργίας σας, καθώς και οτιδήποτε άλλο είναι ζωτικής σημασίας για εσάς. Κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να είναι απαραίτητος για την ένδειξη ενός τύπου που σας παρέχει εξουσιοδότηση για να παραδώσετε το κατοικίδιο ζώο τους καθώς και να αποκτήσετε κτηνιατρική φροντίδα γι ‘αυτούς (με έξοδα του ιδιοκτήτη), πρέπει να προκύψει έκτακτη ανάγκη.

Επιπλέον, πρέπει να έχετε υπογράψει απελευθερώσεις για γηριατρικά κατοικίδια ζώα, ματ κατοικίδια ζώα, γάτες, καθώς και για κάθε είδος άλλης περίστασης που πιστεύετε ότι είναι απαραίτητη. Μπορείτε να ανακαλύψετε πολλές απελευθέρωση κατοικίδιων ζώων, καθώς και άλλους πρακτικούς πόρους στο www.barkleighstore.com.

Τεκμηριώστε τα πάντα

Εάν παρατηρήσετε προβλήματα δέρματος, παράσιτα, matting, ή οτιδήποτε από το συνηθισμένο – το document αμέσως, κατά τη σύνθεση, καθώς και για να τραβήξετε μια φωτογραφία του. Εάν αισθάνεστε ότι είναι επικίνδυνο να συνεχίσετε τον γαμπρό, σταματήστε αμέσως καθώς και να έρθετε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη. Πολλοί groomers παίρνουν πριν καθώς και μετά από φωτογραφίες από κάθε κατοικίδιο ζώο που καλύπτονται. καθώς και πολύ περισσότερο, καθώς και πολύ περισσότεροι groomers έχουν βιντεοκάμερες που καταγράφουν ό, τι συμβαίνει στα σαλόνια τους.

Μην εκφοβιστείτε

Δεν χρειάζεται να δεχτείτε κάθε κατοικίδιο ζώο. Εάν ένα κατοικίδιο ζώο ή γάτα είναι διαθέσιμο για περιποίηση, καθώς και ένα χτύπημα, γκρίνια ή σφυροκόπημα – μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να το καλλωπίσουν. Οι πελάτες δεν είναι πάντα ειλικρινείς όταν σχετίζονται με τα οικογενειακά κατοικίδια ζώα τους, καθώς και πιθανή επιθετική συμπεριφορά. Χρειάζεται μόνο ένας σκύλος κατοικίδιων ζώων ή επίθεση γάτας για να τερματίσει την καριέρα σας. Και, μην επιτρέπετε σε έναν πελάτη να σας φτιάξει να προσπαθήσετε να βουρτσίζετε – έξω από ένα κατοικίδιο που καταλαβαίνετε είναι επίσης ματ.

Αν προσπαθήσουν να σας θέσουν σε κίνδυνο, “Είναι το καθήκον σας να φροντίσετε το κατοικίδιο ζώο μου τη μέθοδο που θέλω. Δεν είναι ματ. Τον καθαρίζω όλη την ώρα. Όταν τον πήρα σε άλλους groomers, τον καθαρίζονταν πάντα. ”

Τότε, όπως ευγενικά, όσο σταθερά, πείτε τους ότι “αν ο άλλος groomer μπορεί να τον καθαρίσει, τότε πρέπει να επιστρέψετε σε αυτό το groomer. Πιστεύω στην ανθρωπότητα πριν από την ματαιοδοξία, καθώς και δεν θα προσπαθήσει να αγωνιστεί με ένα κατοικίδιο ζώο που δεν μπορεί να καθαριστεί με ανθρώπινο τρόπο. ”

Συνεργάζομαι

Κοινωνικοποιήστε με άλλους groomers στην περιοχή σας. GEt μαζί καθώς και ικανοποιούν για δείπνο κάθε μήνα ή δύο. Μπορεί να είστε εξαιρετικά σοκαρισμένοι για να ανακαλύψετε ότι έχετε μερικούς από τους ίδιους πελάτες. Υπάρχουν ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που κάνουν μια μέθοδο λήψης των οικογενειακών κατοικίδιων ζώων τους από το groomer στο groomer, ανακαλύπτοντας σφάλμα με κάθε γαμπρό, καθώς και στη συνέχεια απορρίπτονται για να πληρώσουν ή να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων. Αυτοί οι καλλιτέχνες εμπειρογνωμόνων συνήθως καταλήγουν να παίρνουν δωρεάν γαμπρούς, θέτοντας σε κίνδυνο για να δημοσιεύσουν μια κακή αξιολόγηση σε αρκετούς ιστότοπους στο Διαδίκτυο. Έχοντας μια μεγάλη σχέση με άλλους περιφερειακούς groomers μπορεί να σταματήσει σε ανθρώπους που καταχράζονται τακτικά groomers με αυτόν τον τρόπο.

Σταθείτε για τον εαυτό σας

Έχετε επενδύσει τον ωφέλιμο χρόνο σας καθώς και την τεχνογνωσία, καθώς και τις χρησιμοποιούμενες ακριβές συσκευές καθώς και προϊόντα για να καλλωπίσετε τα κατοικίδια ζώα τους. Γιατί θα ενεργοποιούσατε τον εαυτό σας να εκφοβίσετε να εργάζεστε για τίποτα; Έχοντας υπογράψει φόρμες απελευθέρωσης, φωτογραφίες, καθώς και τεκμηρίωση βίντεο για κάθε κατοικίδιο ζώο που σας προστατεύει, καθώς και την επιχείρησή σας.

Έτσι, από αυτή τη στιγμή, πρέπει να εκτελέσετε μια νέα πολιτική στην επιχείρηση περιποίησης σας … χωρίς εκφοβισμούς, χωρίς επιστροφές, χωρίς να γελάτε! ✂

Σύνολο

148

Μερίδια

146

0

2

0

0

Διαφημίσεις