0

9 Χρώματα Dazzling Doberman: Doberman Coats, σημάνσεις & φωτογραφίες

May 7, 2022

Doberman Pinschers μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε να πάρετε ένα. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε όλα τα χρώματα του Doberman, τους τύπους Doberman, καθώς και τα χαρακτηριστικά του καθενός, προκειμένου να κάνετε την καλύτερη απόφαση.

Αυτές είναι οι Dobermans όλων των ποικιλιών. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι όλα αυτά που φαίνονται. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλα αυτά. Το Doberman Pinscher, μια γερμανική φυλή σκυλιών, είναι γνωστή για τους “εγκεφάλους” του καθώς και για το “brawn”.

Οι Dobermans είναι μερικά από τα πιο αξιόπιστα σκυλιά των αρχών στον κόσμο, αφού είναι τόσο πιστοί καθώς και ατρόμητοι. Λίγες φυλές σκυλιών μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο όσο το όνομά τους.

Είναι επίσης ένα εξαιρετικό σκυλί φρουράς καθώς και προστάτης σε οικιακό περιβάλλον. Ένας Doberman Pinscher θα έχει πάντα την πλάτη σας. Είναι ένα υπέροχο δεύτερο ζευγάρι μάτια τόσο για τους νέους σας όσο και για την ιδιοκτησία σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές αν σκέφτεστε για ένα Doberman Pinscher. Σε αντίθεση με την εξέχουσα πεποίθηση, οι Dobermans προσφέρονται σε πολλά χρώματα εκτός από το μαύρο καθώς και το μαύρισμα που κατανοούνται. Διατίθενται το πολύ 9 πανέμορφα χρώματα Doberman!

Χρώματα Doberman Pinschers

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρονται αν ένα σκυλί είναι “πρότυπο” στο χρώμα. Αυτό είναι εκτός αν η πρόθεσή σας να δείξετε το σκυλί σας ή να τους αντιμετωπίσετε σε διαγωνισμούς AKC. Τα χρώματα Doberman είναι προσωπική προτίμηση.

Τούτου λεχθέντος, ο Doberman Pinscher έχει μόνο 4 επίσημα κοινά χρώματα όπως ορίστηκε από το American Kennel Club. Παρόλα αυτά, η AKC αναγνωρίζει 5 διαφορετικά χρώματα Doberman – συμπεριλαμβανομένων των αόριστων αλλά μεγαλοπρεπών λευκών Doberman Pinscher.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τυπικά χρώματα
ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Μαύρη και σκουριά
Πρότυπο
015

Μπλε και σκουριά
Πρότυπο
042

Σκατά και σκουριά
Πρότυπο
316

Κόκκινο & σκουριά
Πρότυπο
145

άσπρο
Μη τυποποιημένος
199

Ήμασταν σε θέση να ανακαλύψουμε αυτά τα ασυνήθιστα χρώματα, παρόλο που μερικά είναι εξαιρετικά σπάνια. Αυτά είναι τα εννέα χρώματα του Doberman Pinscher. Δεν μπορείτε να ανακαλύψετε όλα τα χρώματα Doberman που ψάχνετε, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.

1. Μαύρο καθώς και σκουριά Doberman

Το Doberman Pinscher, “Μαύρο και σκουριά”, είναι το πιο δημοφιλές χρώμα για αυτά τα σκυλιά. Είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν πιστεύετε για αυτά τα σκυλιά. Είναι δύσκολο να σφάλματα το ένα για το άλλο.

Αυτοί οι Pinschers Doberman θα αγωνιστούν με ένα ομαλό μαύρο παλτό με κίτρινες στιγμές ή σημάδια γύρω από τα πρόσωπά τους (ρύγχος), τα αυτιά καθώς και τα φρύδια. Αυτά είναι τα εμπορικά σήματα Doberman χρώματα αυτής της φυλής.

Μερικές φορές ονομάζονται το “μαύρο-tan” ή το “μαύρο και καφέ” Dobermans λόγω του χρωματισμού τους σαν μαύρισμα.

Ένα υγιές γούνινο παλτό θα έχει ομαλή, γυαλιστερή και έντονη αντίθεση μεταξύ των σημείων σήμανσης καθώς και του χρώματος βάσης.

Το AKC δεν αναγνωρίζει όλα τα χρώματα Doberman. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μαύρη καθώς και η σκουριά αποτελούν μέρος του προτύπου, υπό την προϋπόθεση ότι η δημοτικότητά τους μεταξύ αυτής της φυλής. Αυτά τα χρώματα Doberman είναι επίσης απλά να βρουν.

2. Στερεό μαύρο doberman

Θα περίμενε κανείς ότι ένας στερεός-μαύρος doberman, με την προϋπόθεση ότι ακριβώς είναι εξέχοντα, είναι επίσης δημοφιλής. Αλλά όχι ακριβώς. Οι μαύροι Doberman Pinschers, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά σπάνιες, καθώς θεωρούνται “ανήθικες” στο Bree. Γιατί είναι αυτό?

Αυτά είναι επίσης κατανοητά ως “Melanistic Dobermans”, καθώς αναφέρονται σε συμπαγείς μαύρους doberman pinschers που δεν διαθέτουν παραδοσιακή σκουριά καθώς και μαύρες σημάδια.

Αυτό το χρώμα δεν αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση, κυρίως από πιθανά θέματα υγείας και ευεξίας.

Αυτά τα χρώματα συνήθως εκτρέφονται από αντιεπαγγελματικούς κτηνοτρόφους που δεν ενδιαφέρονται για τη φυλή, καθώς και στη συνέχεια τα εμπορεύονται ως ασυνήθιστα ή ειδικά σκυλιά για να κερδίσουν.

Αυτό είναι ψέμα. Οι κτηνοτρόφοι που αναζητούν ασυνήθιστα παλτά παραμελούν να αναπαράγουν για μεγάλη υγεία. Η υγεία είναι πιο σημαντική από την εμφάνιση.

Εάν ικανοποιείτε έναν κτηνοτρόφο που σκόπιμα αναπαράγει αυτό το χρώμα, προτείνω να αποτρέψετε κάθε είδους συναλλαγές μαζί τους.

Δεν καταλαβαίνετε τι είναι ικανά τα σκυλιά τους, αφού έχουν ασυνήθιστες πρακτικές αναπαραγωγής.

3. Μπλε καθώς και σκουριά Doberman

Είναι πραγματικά εκπληκτικό να βλέπεις το μπλε-και-ρουστέρ Doberman. Αν και δεν είναι τόσο τυπικά όσο τα μαύρα ή σκουριά τους, είναι ιδιαίτερα επιθυμητές. Είναι ένα μοναδικό dobe, με ένα λεπτό μπλε χρώμα που διατηρεί την κοινή αναγνώριση AKC.

Έχουν κληρονομήσει τα αραιά υπολειπόμενα γονίδια που τους παρέχει το χρώμα μπλε-ish.

Ναι, τόσο μπλε όσο και σκουριά Dobermans έχουν τη γενετική για ένα μαύρο ή σκουριά Doberman. Αυτό το γκρι χρώμα μπλε-ish παράγεται όταν αναμιγνύετε μαύρο.

Αυτό το μπλε χρώμα είναι συνήθως συγχέεται με ένα ασήμι. Αυτή η χρωματική παραλλαγή του dobe είναι επίσης κατανοητή ως ο γκρίζος doberman.

Η αντίθεση μεταξύ του μπλε σχιστόλιθου καθώς και των σημείων σκουριάς θα είναι χαμηλότερη από το τυπικό μαύρο.

Το χρώμα του Doberman είναι πραγματικά ένα γκρίζο άνθρακα με ένα πορφυρό υπαινιγμό. Αυτή η σκιά καθώς και η απόχρωση μπορεί να ποικίλουν μεταξύ των μπλε dobermans.

4. Μπλε Doberman

μέσω Instagram: @zeusthebledoberman
Οι συμπαγείς μπλε dobermans μπορεί να είναι πιο ασυνήθιστες από τις συμπαγείς μαύρες dobermans. Μπορούν να είναιΟ σύμμαχος είναι ο πιο ασυνήθιστος αυτής της φυλής.

Λόγω των μελλοντικών προβλημάτων υγείας και ευεξίας τους, είναι επίσης ακατάλληλα για αναπαραγωγή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα μπλε dobes είναι ανθυγιεινά.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε τους κινδύνους για τους νέους ιδιοκτήτες. Το μπλε χρώμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας και ευεξίας όπως η ασθένεια Von Willebrand (ή VWD), η αραίωση χρωμάτων αλωπεκία, καθώς και η καρδιομυοπάθεια. Αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας και ευεξίας στο μέλλον.

Η αραίωση της αραίωσης μπορεί να συμβεί σε όλα τα μπλε σκυλιά, καθώς και όχι μόνο στο Dobermans. Είναι μάλλον τυπικά σε μπλε γαλλικά μπουλντόγκ.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια μαλλιών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις του δέρματος ή σε άλλες σοβαρές ασθένειες.

Δεν προτείνουμε να κρατάτε ένα μπλε doberman. Ανεξάρτητα από το πόσο υπέροχα μπορούν να φαίνονται, δεν θα το υποστηρίξουμε. Μιλήστε με έναν κτηνοτρόφο που μπορεί να αναπαράγει αυτά τα σκυλιά.

Θα ήταν ένας εξαιρετικά επικίνδυνος επιχειρηματικός συνεργάτης. Είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς είναι δυνατόν να ανακαλύψετε ένα που είναι υγιές.

5. Κόκκινο καθώς και σκουριά Doberman

Σύμφωνα με την AKC, το δεύτερο πιο ευνοημένο χρώμα για αυτή τη φυλή είναι το κόκκινο καθώς και ο σκουριάς Doberman Pinscher.

Είναι ακόμα λιγότερο εμφανή από το μαύρο καθώς και τη σκουριά. Ένα κόκκινο ή σκουριά μπορεί να παράγει μια αίσθηση μυστικού που προσελκύει νέους ιδιοκτήτες. Αν και ονομάζονται “κόκκινα dobes”, είναι πραγματικά ένα σκούρο κοκκινωπό καφέ.

Πολλοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτούς ως Brown Dobermans, παρόλο που το ονομάζονται συνήθως. Είναι υπέροχα σκυλιά, ανεξάρτητα από το τι ονομάζονται!

Το κόκκινο καθώς και το σκουριασμένο dobermans θα έχουν καφέ (σκουριά) σημάδια στα φρύδια, τα αυτιά, το στήθος, τα πόδια καθώς και κάτω από την ουρά. Το μαύρισμα φαίνεται ανοιχτό καφέ καθώς και η αντίθεση δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η μαύρη ή η σκουριά.

Είναι ακόμα εξαιρετικά προεξέχοντες, καθώς και πολλοί ιδιοκτήτες το προτιμούν από το μαύρο ή σκουριά Doberman. Πιστεύουμε ότι αυτό το χρώμα είναι μοναδικό. Αυτό είναι επίσης ένα αναγνωρισμένο κοινό χρώμα από το AKC.

6. Red Doberman

Ένας συμπαγής κόκκινος Doberman, όπως και άλλοι στερεά χρωματιστά dobermans, δεν είναι εξαιρετικά εμφανής μεταξύ των ενθουσιωδών. Ο κόκκινος Doberman Pinscher, ενώ η ηθική για αναπαραγωγή, μπορεί επίσης να έχει προβλήματα υγείας και ευεξίας όπως και κάθε είδους μελανιστικά Dobermans.

Δεν συμφωνούμε ότι αυτό το χρώμα πρέπει να εκτραφεί, ωστόσο υπάρχουν σε εξαιρετικά ασυνήθιστες περιπτώσεις.

Ήταν δύσκολο να ανακαλύψετε ακόμη και μια φωτογραφία ενός στερεού κόκκινου doberman.

Μερικοί άνθρωποι θα σκεφτούν ακόμη και για κόκκινο καθώς και ελαφριά σκουριά με φωτεινά σημάδια για να είναι στερεά κόκκινα.

Το σοκολάτα Doberman είναι ένα ακόμη όνομα για το Red Doberman.

Αυτό το όνομα είναι εξαιρετικά κατάλληλο, καθώς είναι ένα στερεό, όλο το καφέ σκυλί.

Θα θέλαμε να δούμε περισσότερες φωτογραφίες από αυτά τα σκυλιά!

7. Fawn καθώς και Rust Doberman

Παρόλο που λίγοι άνθρωποι έχουν ακούσει για αυτό, το American Kennel Club αναγνωρίζει επίσημα το Fawn-Rust Doberman ως παλτό.

Αυτά τα ειδικά χρώματα dobermans, όπως και το μπλε καθώς και το fawn, είναι γενετικά προσαρμοσμένα για να παράγουν το ειδικό τους χρώμα.

Αντί να έχουν τα γονίδια για να δημιουργήσουν ένα μαύρο παλτό, τα fawns κατέχουν τα γονίδια για να δημιουργήσουν ένα κόκκινο παλτό. Το χρώμα του Fawn είναι το αποτέλεσμα της αραίωσης του κόκκινου χρώματος.

Η άποψή μου είναι ότι το Fawn καθώς και ο Ruby Dobermans είναι λίγο αστείο. Ωστόσο, είναι ακόμα υπέροχα σκυλιά!

Αν και το χρώμα του παλτό είναι ακόμα καφετί, έχει λιγότερο κοκκινωπό υπό extone από τους αληθινούς κόκκινους. Με το Fawn μου αρέσει να τα αντιπαραβάλω, μια ελαφριά σοκολάτα γάλακτος.

Θα έχουν μαύρα σημάδια γύρω από τα αυτιά τους, τα μουντζούρια, τα στήθη, τα πόδια, τα πόδια, τα φρύδια, καθώς και την ουρά. Θα παραδεχτούμε ότι είναι λίγο δύσκολο να δούμε, καθώς τα χρώματα είναι τόσο παρόμοια καθώς και η αντίθεση εξαιρετικά ελάχιστη.

8. Fawn Doberman

Θα πρέπει τώρα να συνειδητοποιήσετε τα προβλήματα καθώς και τις ανησυχίες που έχουν οι Dobermans με το ασυνήθιστο μαύρισμα καθώς και τα σημάδια σκουριάς.

Το στερεό Doberman Pinscher δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο είδος άλλου. Ένας συμπαγής Doberman Pinscher μπορεί να παρουσιάσει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ευεξία. Είναι πιο σπάνια από το μπλε doberman.

Καταλαβαίνουμε από την εμπειρία ότι αυτοί οι κτηνοτρόφοι εξακολουθούν να προσπαθούν να κάνουν κέρδος, αναπαράγοντας αυτά τα σκυλιά για την “εξωτική” εμφάνισή τους.

Μην το φθινόπωρο για αυτήν την παγίδα. Κρατήστε μακριά από τους κτηνοτρόφους που ισχυρίζονται ότι εκτρέφουν αυτά τα χρώματα στο Dobermans.

Είναι ένα πράγμα να πάρετε τυχαία ένα, ωστόσο είναι ένα ακόμη να αναπαράγονται ειδικά γι ‘αυτούς. Ένας κτηνοτρόφος που πωλεί αρκετούς fawns είναι πιθανό να παραμελήσει την υγεία τους.

9. Λευκό Doberman

Τέλος, ο λευκός Doberman είναι ίσως το πιο διακριτικό. Μερικά σκυλιά είναι συμπαγή λευκά, ενώ άλλα έχουν κρεμώδες λευκό χρώμα.

Είναι λευκοί pinschers doberman. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με αυτό το χρώμα.

Ο λευκός Doberman μπορεί να μην είναι όλα αυτά που φαίνεται να είναι. Είναι πραγματικά το αποτέλεσμα της αναπαραγωγής.

Αυτό έχει οδηγήσει σε σκυλιά Albino, ωστόσο όχι απαραίτητα. Αυτό ονομάζεται “μερικό albino”.

Αυτό το χρώμα είναι ακόμα καινούργιο. Το 1976, ένας Doberman που ονομάστηκε Sheba ήταν ο πρώτος που τεκμηριώθηκε ως albino doberman.

Έχουμε τώρα πολλά άλλα μερικώς albino dobes από τη Sheba, καθώς και τις μεγάλες προσφορές της Inbreeding.

Μπορεί να είναι εξαιρετικά προσελκύουνVE, ωστόσο δεν είναι η σωστή φυλή για εσάς. Μπορούν επίσης να δημιουργήσουν θέματα υγείας και ευεξίας και ζητήματα συμπεριφοράς.

Τα προβλήματα του δέρματος καθώς και των ματιών είναι δύο από τα πιο τυπικά προβλήματα υγείας και ευεξίας. Αυτά τα σκυλιά είναι επίσης ευαίσθητα στη φωτοευαισθησία.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συμπεριφοράς σε λευκούς Dobermans με κακή όραση.

Αυτά τα σκυλιά δεν βλέπουν την ατμόσφαιρά τους και μπορούν να γίνουν πιο εύκολα ανήσυχοι, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιθετική συμπεριφορά, όπως το δάγκωμα.

Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν οδηγήσει σε απαγορευμένες από πολλές χώρες.

Αυτά τα σκυλιά δεν αναγνωρίζονται από το American Kennel Club. Αυτό το χρώμα δεν απαγορεύεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο το AKC κάνει ό, τι μπορεί για να αποθαρρύνει την αναπαραγωγή των λευκών Dobermans.

Ποιο χρώμα Doberman Pinscher είναι το αγαπημένο σας; Αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω. Μπορείτε επίσης να αφήσετε τους υποψήφιους ιδιοκτήτες να καταλάβουν εάν έχετε ένα Doberman καθώς και τον λόγο που επιλέξατε αυτό το χρώμα.