0

5 Προτάσεις για ένα υγιές και ευχαριστημένο γατάκι

February 24, 2023

(Εικόνα από φωτογραφίες κατάθεσης)

Η υιοθέτηση καθώς και η αύξηση ενός γατάκι είναι μια εξαιρετικά διασκεδαστική και ευχάριστη εμπειρία. Προσφέρουν συντροφιά, αγκαλιές, καθώς και συνεχή απόλαυση με τις ανόητες αγωνίες τους!

Ωστόσο, η κατοχή ενός γατάκι είναι μια τεράστια υποχρέωση που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Τα γατάκια είναι χαριτωμένα, ναι, ωστόσο είναι επίσης εξαιρετικά ενεργητικά, περίεργα, αλλά και κατά καιρούς καταστροφικά, καθώς και απαίτηση πολύ χρόνο, καθώς και ενδιαφέρον να μεγαλώσουν σε ευτυχισμένες, υγιεινές, καλά προσαρμοσμένες γάτες.

Έτσι, αν θέλετε να πάρετε τα πράγματα στο καλύτερο κομμάτι με τον νέο σας γούνινο φίλο, επιθεωρήστε τις πρώτες μας πέντε προτάσεις εκκίνησης για την αύξηση ενός υγιούς και ευχαριστημένου γατάκι.

Τροφοδοτήστε τους μια κατάλληλη διατροφή.

Η διατροφή του γάτα σας, ένα κατάλληλο σχέδιο διατροφής είναι απίστευτα απαραίτητη για τη γενική υγεία και ευεξία καθώς και για την ανάπτυξη. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να προτείνει τρόφιμα γατάκια υψηλής ποιότητας, υψηλή σε πρωτεΐνες καθώς και βιταμίνες, που είναι ειδικά διαμορφωμένη για να προσφέρει την ενέργεια καθώς και τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούν να μεγαλώσουν ισχυρή και υγιή.

Αρχικά, το νέο σας γατάκι θα έπρεπε να τροφοδοτείται τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, καθώς και να αναπτυχθεί αυτό θα έπρεπε να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Τροφοδοτήστε το γατάκι σας από μια ρηχή πλάκα, την οποία μπορούν γρήγορα να έχουν πρόσβαση, καθώς και να αποτρέπουν τα μπολ που μπορούν να προκαλέσουν υπερκατανάλωση καθώς και ανθυγιεινά κέρδος βάρους.

Εάν επιλέξετε να τροποποιήσετε το φαγητό του γατάκι σας για οποιοδήποτε είδος λόγου, φροντίστε να το κάνετε σταδιακά, παρέχοντας τον πεπτικό τους χρόνο για να αλλάξετε ανάλογα. Η μεταβολή των πραγμάτων μπορεί να προκαλέσει ένα στομάχι, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει γρήγορα ότι το γατάκι σας καταλήγει να αφυδατωθεί.

(Εικόνα από φωτογραφίες κατάθεσης)

Κρατήστε τους ενυδατωμένα.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πάντα φρέσκο νερό που προσφέρεται για το γατάκι σας όταν το απαιτούν, φροντίζοντας να συμπληρώσετε σταθερά καθώς και να το καθαρίσετε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η παροχή ενός ρηχού κεραμικού ή μεταλλικού μπολ είναι καλύτερη, καθώς τα πλαστικά θα γδανθούν καθώς και κατέληξαν να είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρήσουν καθαρό και ασφαλές.

Δεν σας παρέχετε παρόλα αυτά γάλα ή κρέμα γάλακτος γάλακτος, αν και θα αποφύγετε να κάνετε οποιοδήποτε είδος μεγάλης διάρκειας μακροχρόνιων ζημιών, οι αγελάδες γάλα θα παρέχουν στο γάτα σας μια αναστατωμένη κοιλιά καθώς και μια κακή κατάσταση των διαδρομών. Ειδικά διαμορφωμένο γάλα μπορεί να αγοραστεί από το παντοπωλείο, αν θέλετε να αντιμετωπίζετε τη γάτα σας από καιρό σε καιρό, αλλά αλλιώς, το γλυκό νερό είναι αρκετό.

(Εικόνα από φωτογραφίες κατάθεσης)

Κοινωνικοποιήστε τα νωρίς.

Για να σηκώσετε ένα γατάκι που είναι θετικό καθώς και άνετο στο σπίτι, είναι καλύτερο να τους κοινωνικοποιήσετε με ανθρώπους καθώς και άλλα ζώα το συντομότερο δυνατό.

Μέσα στους πρώτους μήνες από τη ζωή του γατάκι σας εισάγετε όσο το δυνατόν ευρύτερη ποικιλία ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών ηλικιών, των φύλων, καθώς και των φυλών. Έχοντας τους καλούς φίλους σας να έρθουν να παίξουν, καθώς και να αγκαλιάσετε με το γατάκι σας θα τα δημιουργήσει για ένα μέλλον γεμάτο επισκέπτες καθώς και sitters κατοικίδιων ζώων.

Εάν έχετε άλλα ζώα στο σπίτι σας (ή σχεδιάστε την προσθήκη κάποιων στο μέλλον) είναι εξίσου απαραίτητο να αποκτήσετε το γατάκι σας να ικανοποιήσετε καθώς και να κοινωνικοποιήσετε και αυτά. Οι εισαγωγές πρέπει να γίνουν σταδιακά, με κατάλληλα βήματα ασφαλείας καθώς και επίβλεψη.

(Εικόνα από φωτογραφίες κατάθεσης)

Παίξτε μαζί τους συχνά.

Τα γατάκια έχουν μεγάλη ενέργεια για να καούν, καθώς και αν δεν έχουν κανένα είδος άλλων ζώων ή θραυσμάτων γύρω από τότε πέφτουν σε σας για να σας βοηθήσουν να απελευθερώσετε όλη την pent-up ενέργεια τους με κανονικό playtime! Οι γάτες καθώς και τα γατάκια, ιδιαίτερα όπως αυτό, όταν αλληλεπιδράτε μαζί τους, επενδύστε σε ορισμένα παιχνίδια όπως η κατευθυντήρια γραμμή λέιζερ ή το teaser της γάτας καθώς και να παίξετε. Θυμηθείτε, έχοντας μια γάτα είναι πλήρης απασχόληση, 365 ημέρες το χρόνο κατοχή!

Ενώ παίζετε με το γατάκι σας, φροντίστε να κλείσετε γρήγορα κάθε τύπο ανεπιθύμητης συμπεριφοράς, όπως το δάγκωμα. Ενώ είναι λίγο δάγκωμα παιχνιδιού μπορεί να φαίνεται χαριτωμένο, ωστόσο μπορεί να είναι γρήγορα επιβλαβές καθώς και καταστροφικό καθώς το γατάκι σας μεγαλώνει. Έτσι, φροντίστε να αφήσετε την γάτα σας να καταλάβει νωρίς ότι το δάγκωμα δεν θα γίνει ανεκτό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Περιορίστε τα ζητήματα συμπεριφοράς γρήγορα

Μετά από το τελευταίο σημείο, κάθε τύπος ακατάλληλης συμπεριφοράς θα πρέπει να αποθαρρύνεται αμέσως μόλις συμβούν. Οι γάτες ανακαλύπτουν με πειραματισμό, οπότε είναι πιθανό να δοκιμάσουν τις μεγάλες προσφορές απαράδεκτης συμπεριφοράς πριν το αποκτήσουν σωστό. Έτσι, φροντίστε να αποτρέψετε σταθερά κάθε τύπο συμπεριφοράς που δεν θέλετε να επαναληφθούν μόλις συμβεί, όσο περισσότερο αφήνετε τη συμπεριφορά να επιμένει τόσο πιο δύσκολο θα είναι να σταματήσετε.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι να δηλώσετε ότι πρέπει να τιμωρήσετε το γατάκι σας για ακατάλληλη συμπεριφορά. Το να πετάει ή να χτυπάει την γάτα σας, θα τους δώσει εντολή να σας φοβούνται, κάτι που θα κάνει πολύ περισσότερες ζημιές από το καλό. Αντ ‘αυτού, αποτρέψτε την κακή συμπεριφορά τόσο από την προσφορά όσο και από τις ευχάριστες εναλλακτικές λύσεις. Εάν η γάτα σας συνεχίζει να ξύσιμο τον καναπέ για παράδειγμα,Στη συνέχεια, πάρτε τους ένα scratching post. Εάν δαγκώνουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εξαλείψτε τα χέρια σας από την εξίσωση, καθώς και να τους πάρει ένα μασώμενο παιχνίδι.