0

Μην με αποκαλείς μια τρελή κυρία γάτα

February 5, 2023

, πραγματικά δεν μου αρέσει ο όρος “τρελή κυρία γάτα”. Μειώνει εκείνους από εμάς που αγαπάμε τις γάτες για τα μοναδικά και θαυμάσια πλάσματα που εκχωρούσαν με μια ετικέτα που συνήθως έχει μια κάπως υποτιμητική χροιά, ακόμα και αν χρησιμοποιείται με χιουμοριστική αυτο-εκτίμηση. Δεν με νοιάζει πραγματικά για τον όρο “Cat Guy”, ο οποίος έχει γίνει πρόσφατα δημοφιλής. Αλλά παρατηρήστε πως δεν υπάρχει ποτέ μια “τρελή” μπροστά από το “Cat Guy;”

Σύμφωνα με τη Wikipedia, μια κυρία γάτα ορίζεται ως “μία μόνο γυναίκα που βυθίζεται στη γάτα της ή σε πολλαπλές γάτες. Ο όρος θεωρείται υποτιμητικός. ” Η Wikipedia προσθέτει: “Στη Δύση, οι ανύπαντρες γυναίκες που κατέχουν τις γάτες έχουν συνδεθεί από καιρό με την έννοια της σπινοσεπνοής. Στις πιο πρόσφατες δεκαετίες, η έννοια μιας κυρίας γάτας έχει συνδεθεί με τις “ρομαντικές προκλητικές (συχνά προσανατολισμένες στη σταδιοδρομία) γυναίκες που δεν μπορούν να βρουν έναν άνδρα”. Υπάρχει κάτι σε αυτόν τον ορισμό που δεν προσβάλλει τις γυναίκες; Γιατί λοιπόν συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο, ακόμη και σε jest;

Είναι ένα στερεότυπο. Τα στερεότυπα είναι υπεραπλουστευμένοι ορισμοί και βασίζονται σε υποθέσεις, όχι γεγονότα. Είναι σπάνια ακριβείς. Ξέρω πολλές “κυρίες γάτας”, και κανένας από αυτούς δεν είναι τρελός. Απλώς αγαπούν τις γάτες τόσο πολύ, και μερικές φορές ίσως ακόμη περισσότερο, από ό, τι κάνω.

Ναι, μου αρέσουν οι γάτες. Το Allegra και ο Ruby είναι η οικογένειά μου. Έβαλα τις ανάγκες τους μπροστά σε όλα τα άλλα στη ζωή μου. Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω: οι ανάγκες τους έρχονται πρώτα. Δεν νομίζω ότι με κάνει μια τρελή κυρία γάτας.

Το σπίτι μου είναι διακοσμημένο με πολλά πράγματα γάτας. Έχω μια πανέμορφη πρωτότυπη ζωγραφική γάτας στο σαλόνι μου. Έχω μια εξίσου όμορφη εκτύπωση γάτας περιορισμένης έκδοσης στην κρεβατοκάμαρά μου. Έχω φωτογραφίες από τις γάτες μου σε σχεδόν κάθε δωμάτιο του σπιτιού μου. Αποκτώ τη συνεχή ευχαρίστηση από την εξέταση των γατών, είτε πρόκειται για τέχνη γάτας, για ειδώλια γάτας, γάτες, είτε για το πραγματικό πράγμα. Δεν νομίζω ότι με κάνει μια τρελή κυρία γάτας.

Απολαμβάνω να κοιτάζω τα προϊόντα με θέμα τη γάτα σε καταστήματα και σε απευθείας σύνδεση. Λοιπόν, στα περισσότερα από αυτά, ούτως ή άλλως-ας το παραδεχτούμε, κάποια εμπορεύματα που σχετίζονται με τη γάτα είναι απαίσια. Αγοράζω το δίκαιο μερίδιο των προϊόντων με θεματικά γάτα. Δεν νομίζω ότι με κάνει μια τρελή κυρία γάτας.

Γράφω για τις γάτες. Είμαι παθιασμένος με την εκπαίδευση άλλων για την υγεία των γάτας, τη διατροφή των γάτας και όλα τα άλλα γάτα. Πραγματικά δεν νομίζω ότι με κάνει μια τρελή κυρία γάτας.

Θα ήθελα να δω τον όρο “Crazy Cat Lady” να εξαφανιστεί από το να χρησιμοποιείται εντελώς. Δεν μας λέει τίποτα για τη γυναίκα στην οποία εφαρμόζεται. Την επόμενη φορά που είστε έτοιμοι να καλέσετε κάποιον μια τρελή κυρία γάτας, ή εμάς τον όρο, ακόμα και αστεία, να περιγράψω τον εαυτό σας, θα σας ενθαρρύνω να σκεφτείτε δύο φορές.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να ενθαρρύνω τους συγγραφείς γάτας και τους bloggers γάτας να σκέφτονται δύο φορές πριν χρησιμοποιήσουν τον όρο. Νομίζω ότι έχουμε μια ευκαιρία, και ίσως ακόμη και μια υποχρέωση, να σταματήσουμε να διαιωνίζουμε το στερεότυπο, σταματώντας να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον απογοητευτικό όρο εντελώς.

Γι ‘αυτό μην με αποκαλείς τρελή κυρία γάτας. Και μην καλέσετε κανένα άλλο μια τρελή κυρία γάτα. Ας είμαστε όλοι όσοι είμαστε πραγματικά: άνθρωποι που αγαπούν τις γάτες.

Βασιλιάς Ingrid

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:
Ο Mayim Bialik θέλει να προχωρήσει στο στερεότυπο Crazy Cat Lady και θέλει να δει φωτογραφίες των γατών σας

Ανασκόπηση: Crazy Critter Lady από την Kelly Meister

Τι σημαίνει πραγματικά κυρία γάτα

«Η γάτα σας αγαπά τα ψάρια;
Αγοράσατε το Natura Pet Food; Μπορεί να δικαιούστε πληρωμή από κοστούμι κατηγορίας »

37 Σχόλια για μην με καλέσετε μια τρελή κυρία γάτα

Η Τζένιφερ λέει:

8 Ιουνίου 2019 στις 3:14 π.μ.

Συμφωνώ πραγματικά με αυτά που είπατε. Η οικογένειά μου είχε πάντα γάτες. Αλλά δεν είχα εδώ και πολλά χρόνια. Απλά έχετε ένα μικρό σκυλί.
Κάποιος που ξέρω … .. -ex φίλος τώρα … .. θα χτυπήσει πάντα για να είμαστε τρελοί παλιές γάτες κυρίες. Το βρήκα πολύ επιθετικό, αλλά ποτέ δεν είπα τίποτα. Το βρήκα πολύ παθητικό επιθετικό. Γι ‘αυτό είναι πρώην φίλος. Αν είχα πρόβλημα με οποιοδήποτε tintype π.χ. κάποιος με ενοχλεί, προβλήματα του συμβουλίου κλπ. Θα έλεγε, oh απλά να είναι μια τρελή παλιά κυρία γάτα! Λίγες φορές την ρώτησα τι στο διάολο νομίζει ότι θα επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο. Εκτός από το πώς ενεργούν αυτές οι μυθικές τρελές παλιές γάτες;
Τέλος πάντων, αγαπώ ακόμα τις γάτες και είναι τα πιο αγαπημένα μικρά μωρά γούνας.
Ευχαριστώ για την ανάρτηση

Απάντηση

Η Μαρία λέει:

5 Φεβρουαρίου 2018 στις 9:37 π.μ.

Λατρεύω τα πάντα γάτα. Αν μερικοί άνθρωποι με θεωρούν τρελό, σίγουρα δεν είναι για αυτόν τον λόγο!

Απάντηση

Η Katherine λέει:

12 Απριλίου 2016 στις 10:52 μ.μ.

Ως υπερήφανος φύλακας 15 πολύτιμων αιλουροειδών, μου άρεσε η ανάρτησή σας στο blog.

Απάντηση

Η Ann Ledesma λέει:

12 Οκτωβρίου 2015 στις 5:54 μ.μ.

Γεια σας Ingrid – Λατρεύω αυτό το blog και συμφωνώ με όλα όσα είπατε, επίσης με την Catherine ότι είναι πραγματικά περισσότερο για την Spinsterhood και μια προτιμώμενη ύπαρξη παιδιών. Είχα γάτες εδώ και πολλά χρόνια και μπορώ να σας πω ότι ποτέ δεν έχω γνωρίσει τέτοια καθαρή αγάπη όπως η αγάπη που δίνουν. Φαίνεται τόσο συχνά ότι η ανθρώπινη αγάπη είναι πάντα κατεστραμμένη από τον εγωισμό ή τον κλασικό, οι γάτες δίνουν απλώς. Το purr τους είναι ο πιο γλυκός ήχος που μπορώ να φανταστώ. Όσον αφορά τα άλλα ισοδύναμα γλωσσών της γάτας, το Πολωνικό έχει μια λέξη για έναν πραγματικό εραστή γάτας, αλλά δεν είναι απαραιτήτως pnullnull