0

Πολύ περισσότερο από ένα αριστερό χέρι Groomer: Η ιστορία του Nadia Bongelli

February 1, 2023

από τη Melissa Viera
22 Φεβρουαρίου 2017
Η περιποίηση επαγγελματικά δεν ήταν πάντα αυτό που είχε το τώρα 28 ετών, η Nadia Bongelli είχε κατά νου. Ωστόσο, επειδή το επάγγελμα της περιποίησης ξεκίνησε σχεδόν πριν από επτά χρόνια, έχει καταλήξει να βυθιστεί εντελώς στην περιποίηση, τον ανταγωνισμό, καθώς και τις εκθέσεις σκύλων. Ο Bongelli είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του Purple Groomer, από το Τορόντο, το Οντάριο του Καναδά.

“Πριν από την περιποίηση, πήγαινα στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης στο Τορόντο”, δηλώνει ο Bongelli. Αν και ευχαρίστησε τις σπουδές της, ο Bongelli ίσως να μην δει σαφώς έναν μελλοντικό στόχο για τον εαυτό της που θα έκανε όλη τη δύσκολη δουλειά της να αισθάνεται σκόπιμη, οδηγώντας να αισθάνεται δυσαρεστημένος ως φοιτητής.

“Απολαύσαμε το σχολείο μου, ωστόσο δεν μπορούσα να δω ένα φως στο τέλος της σήραγγας. Δεν μπορούσα να δω μια λειτουργία στους ακαδημαϊκούς μου πέρα από ένα δίπλωμα “, εξηγεί.

Οι μελέτες του Bongelli περιελάμβαναν κλασικές και ανατολικές ανατολίτικες μελέτες με έμφαση στην ιαπωνική γλώσσα. Μαζί με το να είναι φοιτητής, εργαζόταν επίσης σε ένα κατάστημα τροφίμων για κατοικίδια ζώα, καθώς και βοηθώντας έναν groomer τα σαββατοκύριακα. “Ήμουν στο πανεπιστήμιο καθώς και ήμουν δυσαρεστημένος”, δηλώνει ο Bongelli. “Βοηθούσα ένα groomer για τα σαββατοκύριακα σκυλιά κολύμβησης, καθώς είχα μόλις πάρει το πρώτο μου σκυλί, καθώς την ικανοποίησα με τα ρουτίνα μου για περιποίηση των κουταβιών μου”. Η Bongelli ενθουσιάστηκε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με τα σκυλιά τόσο πολύ που αποφάσισε δραματικά τις οδηγίες τροποποίησης στη ζωή της.
Διαφημίσεις

“Ένιωσα τόσο ευχαριστημένος στο σαλόνι της, μπάνιο στα σκυλιά της, καθώς και να κοστίσει χρόνο μαζί της καθώς και τα ζώα εκεί. Ήταν τρομακτικό για μένα να κάνω την τροποποίηση, ωστόσο, σύντομα έφυγα από το πανεπιστήμιο καθώς και άρχισα να πηγαίνω στο σχολείο περιποίησης. ”

Η εκμάθηση του γαμπρού θα έδειχνε ότι είναι μια δυσκολία για τον Bongelli στην αρχή. Το να είσαι ένας αριστερός γκρουπ, είχε δυσκολίες από μόνη της, προστέθηκε στις τυπικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν όταν ανακαλύπτουμε οποιοδήποτε είδος νέας ικανότητας. Έζησε πολύ ερεθισμό νωρίς. Συζητώντας ακριβώς πώς οι δεξιότητες καθώς και οι μέθοδοι που έρχονται φυσικά σε αυτήν τώρα ήταν τόσο χρονικά – που καταναλώνουν στην αρχή. «Ω, καλοσύνη μου, απογοήτευση. Τόσο μεγάλη απογοήτευση “, δηλώνει ο Bongelli όταν μιλάει για το τι έχει κατά νου από την ανακαλυπτική περίοδο. “Πάντα λέω στους νέους groomers να το κολλήσουν, αφού σίγουρα γίνεται πολύ πιο εύκολο.”

Για την έκπληξη του Bongelli, πολλά από τα εργαλεία που ανακάλυψαν να χρησιμοποιήσουν δεν προσφέρθηκαν για τους αριστερούς groomers εκείνη τη στιγμή. «Το να είσαι αριστερός είναι λίγο απογοητευτικό», λέει. “Ορισμένα εξειδικευμένα εργαλεία δεν παράγονται αριστερά άτομα.”

Ακόμη και η ανακάλυψη του ψαλιδιού που δεν ήταν πάντα εύκολο, για να μην αναφέρουμε εργαλεία όπως τα μαχαίρια απογύμνωσης. Τα τελευταία χρόνια η Bongelli έχει ευχαριστήσει να παρατηρήσει ότι πολύ περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν εργαλεία με αριστερά σε σύγκριση με αυτό που έχει κατά νου να είναι διαθέσιμο όταν ξεκίνησε πολύ.

Ο Bongelli σύντομα ανακάλυψε ότι υπήρχαν και άλλοι αριστεροί groomers που ασχολούνταν με παρόμοιες δυσκολίες όπως ο ίδιος. “Μου ζητήθηκε μερικές φορές για τα φιλικά προς τα αριστερά εργαλεία που χρησιμοποιώ καθώς και είμαι πάντα πολύ περισσότερο από την ευχαρίστηση να μοιραστώ την εμπειρία μου”. Στην αγορά για να συνδεθείτε με άλλα groomers καθώς και εργαλεία κοινής χρήσης, συμβουλές, καθώς και ιδέες, ο Bongelli ξεκίνησε μια σελίδα Facebook γειτονιάς, “Lefty Groomers”.

Βοηθώντας άλλους groomers είναι κάτι που το Bongelli είναι εμπνευσμένο από. “Με κάνει πραγματικά ευχαριστημένο που βλέπω τους ανθρώπους να βελτιώνουν καθώς και να ελέγχουν τις δυνατότητές τους.” Μαζί με την περιποίηση επαγγελματικά, ο Bongelli απολαμβάνει να αγωνίζεται σε διαγωνισμούς περιποίησης. Απολαμβάνει να μοιράζεται τις δεξιότητές της καθώς και να κατανοεί με άλλους που μπορούν να επωφεληθούν. “Αισθάνομαι ότι ο αγωνιζόμενος καθώς και η εκπαίδευση είναι οι ενθουσιασμό μου, καθώς και θα πήγαιναν στην ευκαιρία να βοηθήσουν τους άλλους, τα κράτη Bongelli.

Όταν συμβουλεύστε άλλους groomers, ο Bongelli έχει αφθονία προτάσεων για να τις επηρεάσει. Ένα κομμάτι καθοδήγησης που οι groomers μόλις ξεκινούν, ή οποιοδήποτε είδος groomer που θέλει να ενισχύσει τις δεξιότητές τους μπορεί να ανακαλύψει από το Bongelli, είναι η συμβουλή της για να σώσει τις εικόνες της δουλειάς τους, ώστε να μπορούν να τα κοιτάξουν πίσω μετά από μερικούς μήνες καθώς και να δουν ακριβώς πώς προχωρούν.

“Στην αρχή είναι δύσκολο, καθώς και αυτό μπορεί να αποθαρρύνει, καθώς και να είναι δύσκολο να παρατηρήσετε την βελτίωση σας, εκτός αν έχετε πραγματικά την ευκαιρία να παρατηρήσετε τον εαυτό σας σε μεγαλύτερες χρονικές περιόδους”, εξηγεί. “Φαίνεται ανόητο, ωστόσο, τους λέω επίσης να συνθέτουν κάτι νέο που ανακάλυψαν κάθε μέρα μετά τη δουλειά. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να εκτελέσω στο ίδρυμα περιποίησης, καθώς αισθάνομαι πραγματικά ότι με βοήθησε να κρατήσω αυτό που είχα κάνει εκείνη την ημέρα. ”

Η συμπεριφορά του σε σκυλάκια βοηθά επίσης ότι ο Bongelli ακουμπάει τις ικανότητές της για περιποίηση. Ήταν κοντά σε τέσσερα χρόνια πίσω όταν ο Bongelli αγόρασε το πρώτο σκυλί της, καθώς και, όπως και επειδή προσέλαβε έναν χειριστή για να δείξει το σκυλί της. Στην ένταξη του χειριστή της σε παραστάσεις καθώς και βοηθώντας στο ringside, το επιτόκιο του BongelliΕνδιαφέρον για την εμφάνιση αυξήθηκε τόσο πολύ που επέλεξε να αρχίσει να ασχολείται με τα δικά της σκυλιά, καθώς και να αγοράσει πολύ περισσότερα σκυλιά που ήταν ποιότητα.

Αν και έχει δείξει μόνο τα δικά της σκυλιά για μικρό χρονικό διάστημα, ο Bongelli απολαμβάνει το άθλημα. Της επιτρέπει να ταξιδεύει με τα σκυλιά της, να τα βγάλει έξω για κάποια διασκέδαση καθώς και συγκόλληση. Ικανοποιώντας νέους ανθρώπους, καθώς και την προβολή της περιποίησης της, ενώ ανακαλύπτοντας νέα πράγματα, δείχνει την ιδανική δραστηριότητα για το Bongelli. “Ακριβώς αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο κέρδισα ένα καλύτερο κουτάβι βρέφους στο show με το αγγλικό κουτάβι μου. Ήμουν πάνω από το φεγγάρι! ”

Ο Bongelli είναι ευτυχής να κάνει ακριβώς αυτό που κάνει τώρα, καθώς θα συνεχίσει να μεγαλώνει μόνο ως groomer καθώς και ως ανταγωνιστής. Έχει ξεκινήσει σεμινάρια μέντορα καθώς και σχεδιάζει να κάνει πολύ περισσότερα από αυτά μαζί με τον αγωνιζόμενο όσο πιο συχνά μπορεί καθώς και να δείξει τα δικά της σκυλιά. Επίσης, επιθυμεί να δοκιμάσει άλλες δραστηριότητες καθώς και αθλήματα με τα σκυλιά της, συμπεριλαμβανομένης της υπακοής, της κατάδυσης αποβάθρας καθώς και της ευελιξίας.

Για άλλους αριστερούς περιποίους εκεί έξω, ο Bongelli μπορεί να συσχετιστεί με τις δυσκολίες που προκύπτουν, ιδιαίτερα όταν ξεκινούν. Μοιράζεται λίγο καθοδήγηση μόνο γι ‘αυτούς. “Μην χρησιμοποιείτε ψαλίδι με δεξί χέρι! Αποδεχτείτε το αριστερό σας χέρι, καθώς δεν αισθάνεστε ανόητοι που χρησιμοποιείτε μόνο το ψαλίδι που σας παραγάγονται-σας παράγονται, καθώς και θα εκτελέσετε πολύ καλύτερα για εσάς αν ανακαλύψετε να τα χρησιμοποιήσετε σωστά! ” ✂

Σύνολο

118

Μερίδια

18

0

100

0

0

Διαφημίσεις